Isolatiewaarde woning verbeteren

Een woning hoort lekker warm te zijn, of juist lekker koel in de zomer, en een plek om te ontspannen. Dit werkt natuurlijk het beste wanneer deze goed geïsoleerd is. Als dit niet het geval is, zijn er verschillende manieren om de isolatiewaarde te verbeteren. Zo kunt u kijken naar of uw huis beschikt over spouwmuren en of hier spouwmuurisolatie is toegepast. Daarnaast zijn goede kozijnen en goede beglazing essentieel voor een goede isolatiewaarde van uw woning. Zo zijn er nog meer toepassingen die u kunt doen aan uw huis, om ervoor te zorgen dat er een betere isolatiewaarde voor uw woning gecreëerd wordt.

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren die zorgt voor het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning. Spouwmuurisolatie is redelijk goedkoop om uit te laten voeren. Daarnaast levert spouwmuurisolatie een behoorlijke besparing op, waardoor u snel uw geld er weer uithaalt. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen twee muurdelen, de spouw, opgevuld met isolatiemateriaal. Er zijn veel woningen in Nederland met spouwmuren, omdat ze vochtwerend zijn. Ze isoleren helaas niet zo goed, vandaar dat er tegenwoordig veel wordt gekozen voor spouwmuurisolatie. Door kleine gaatjes te boren in de voegen van de muur, kan het isolatiemateriaal in de spouw gespoten worden. Isolatiebedrijf Isocarm zorgt ervoor dat de spouwmuurisolatie in één dag klaar is.

Kozijnen

Niet alleen zorgen mooie en goede kozijnen ervoor dat uw woning er goed uitziet, maar het zorgt er ook voor dat de isolatiewaarde van uw huis verbeterd wordt. Daarom is een investering in kozijnen zeker een goede investering, aangezien u bespaart op de energiekosten, waardoor u uw geld weer terugverdient. Kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium. Het ene materiaal heeft een betere isolatiewaarde dan de andere, maar kost ook meer om aan te schaffen. Het hangt dus af van de investering die u wilt doen als het gaat om de kozijnen om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren.

Enkel of dubbel glas?

Tegenwoordig is dubbel glas vaak standaard om te plaatsen bij nieuwe woningen, maar er zijn nog veel oude woningen die beschikken over enkel glas. Vaak zorgt enkel glas niet voor een goede isolatie en vliegt de kou van buiten naar binnen en de warmte van binnen naar buiten. Dubbel glas beschikt over een betere isolatie en komt vaak met vele extra’s. Daarom is het vervangen van enkel glas voor dubbel glas een verstandige keuze, voor het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning. Daarnaast zorgt dubbel glas voor een betere veiligheid, omdat het, met extra opties, zowel inbraakwerend is als brandwerend. Een expert kan u meer vertellen over de diverse manieren om te zorgen voor een betere isolatiewaarde van uw woning, zoals spouwmuurisolatie en goede kozijnen en beglazing.

Na-isolatie

Voor meer informatie over na-isolatie verwijzen wij u naar de website van SKG-IKOB.