Kunststof rabatdelen voor buiten

Er zijn verschillende manieren om uw gevel te bekleden. Een paar voorbeelden zijn bijvoorbeeld volkern kunststof beplating en kunststof rabatdelen. Hoewel de volkern kunststof beplating op de onder constructie wordt bevestigd en dus niet zichtbaar is, zijn rabatdelen wel goed zichtbaar aan de buitenkant van de gevel. Doordat ze met bedekte schroeven worden bevestigd, zijn de schroeven niet zichtbaar in de rabatdelen.

Kunststof rabatdelen

Originele uitstraling

Er zijn meerdere soorten modellen voor gevelbekleding. Als u interesse heeft in een gevelbekleding die de originele uitstraling in ere houdt, zijn rabatdelen ideaal. Ze worden bekleed met een folie. Voor de folie is er een mogelijkheid om te kiezen voor een houtnerfstructuur of effen kleuren. Rabatdelen maken uw woning helemaal af. Dat is ook de reden dat aan de meeste woningen rabatdelen zitten.

Belangrijke verschillen houten rabatdelen en kunststof rabatdelen

Veel mensen weten niet dat zowel houten als kunststof rabatdelen kunnen uitzetten. Hout zet namelijk op bij vocht en het opzetten van kunststof rabatdelen staat i.v.m. temperatuur. Ook in het onderhoud zitten verschillen. Zo moet hout om de zoveel jaren geschilderd worden en mogelijke beschadigingen moet u direct repareren. Dit om vocht te voorkomen. Bij kunststof hoeft dit echter niet. Het enige wat bij kunststof moet gebeuren, is een jaarlijkse schoonmaak.

Voordelen

Er hangen vele voordelen aan kunststof rabatdelen. Om te beginnen is kunststof onderhoudsarm. Niemand wil veel tijd kwijt zijn in het onderhoud en de schoonmaak van de rabatdelen. Tijd is tenslotte bij veel mensen geld. Ook heeft het een langere levensduur dan bijvoorbeeld houten rabatdelen. Dit maakt kunststof rabatdelen na langere tijd goedkoper dan kunststof kozijnen, zelfs al is het aankoopbedrag duurder! Daarnaast is de montage ook erg eenvoudig en snel. De panelen worden in de standaard lengtes van 6 meter geleverd. Door de verschillende diktes en breedtes zijn de rabatdelen voor elk project een goede optie. Ook zijn kunststof rabatdelen verkrijgbaar in meerdere kleuren, structuren, merken en modellen.

Nadelen

Een van de redenen dat mensen liever geen kunststof rabatdelen nemen, is omdat kunststof rabatdelen erg duur zijn. Toch zijn ze op de lange termijn echter veel goedkoper dan de andere materialen zoals aluminium of hout. Een ander groot nadeel is dat sommige bedrijven liever met hout werken en daardoor minder tot weinig van kunststof rabatdelen afweten. Hierdoor kunnen zij niet goed genoeg adviseren. Bedrijven die er wel wat vanaf weten doen er meestal houten rabatdelen bij. Toch zijn er ook wel bedrijven die alleen kunststof rabatdelen doen, dus hoeft dat u niet tegen te houden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over kunststof rabatdelen? Is dit geschikt voor uw woning of zijn er andere oplossingen mogelijk? Kunstofnet uit Rotterdam staat voor u klaar. Voor zowel kozijnen als gevelbekleding.